Dødsfald og begravelse

DIT-konvertitundervisning tilbyder support og vejledning om begravelsesproceduren, samt hvordan man bedst muligt sikrer sig, at familie, venner og bekendte vil blive informeret om sit ønske om at blive begravet på islamisk vis, når ens tid kommer.

Der er et par skridt i en sådan proces, som vi anbefaler, at man tager, og som vi også står til rådighed til at hjælpe med:

  • Udformning af et privat testamente, hvori man erklærer sig muslim og ønsker en begravelse i henhold til islams forskrifter. Testamentet kan bidrage til, at ens familie vil efterkomme ens ønske om en islamisk begravelse.
  • Blive medlem af Dansk Islamisk Begravelsesfond. De vil hjælpe med alle de praktiske ting, så ens familie kan have fokus andetsteds.
  • Udfylde ”Min Sidste Vilje”, som er en database over danske borgeres ønsker i forbindelse med deres død. I den angiver man sit ønske om en islamisk begravelse. Ca. 50% af landets bedemænd vil søge i denne database og dermed informere de pårørende om ens ønske om en islamisk begravelse.
  • At tegne medlemsskab ved en islamisk organisation (man behøver ikke at være et aktivt medlem). Dette kan i nogle tilfælde bidrage til at bekræfte overfor de pårørende, at man døde som muslim.

Det skal understreges at der her KUN er tale om ens sidste ønsker vedrørende ens lig/død og ønske om begravelse. Denne erklæring indbefatter ikke andre ting, som almindeligvis indbefattes i et testamente såsom arv af formue og ejendele.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt os venligst her