Konvertitundervisningen

Konvertitundervisningen har til formål at undervise konvertitter og andre nysgerrige i basale emner inden for islam. Hver sæson byder på et pensum, som består af basale emner, som skal give dig et bedre indblik i islam på et grundlæggende niveau. Derfor indeholder pensummet bl.a. emner som de fem søjler, de seks trosartikler og profetens biografi, fred være med ham. Kurserne foregår under afslappede forhold og med tanke for det sociale aspekt i læringen og praksissen. Undervisningen er fuldstændig uforpligtende, og man kan komme og gå som man vil. Eksempler på temaer til undervisningen kan lyde på:

  • Hvordan beder man bønnen trin for trin?
  • Hvordan forbereder man sig på ramadanen og fasten?
  • Hvordan beskriver Gud sig selv?
  • Hvilken plads har engle og åndsverdenen i islam?

Undervisningen for kvindernes vedkommende foregår tirsdage kl. 18.00-20.00. For mændene foregår undervisningen torsdage fra kl. 18.30-20.00. Typisk varer selve lektionen 45-60 min. Der bruges diasshow og tavle. Den resterende tid går på spørgsmål og diskussion.

Der forsøges ihærdigt gennem undervisningen og de hyggelige arrangementer at skabe et trygt miljø for deltagerne for at skabe bånd mellem hinanden og at danne et socialt netværk. Gennem årene ser vi, at flere deltagere udvider deres kredse af venner og bekendte gennem vores undervisning.

Vores undervisere er alle repræsentanter for Det Islamiske Trossamfund. Disse undervisere er i tæt kontakt med og har fri adgang til institutionens imam, som har en doktorgrad i forskellige islamisk teologiske discipliner indenfor, samt har løbende samarbejde og kontakt med andre ligesindede eksperter og lærde. Vores undervisere bliver tillige selv undervist og videreuddannet løbende i islam.

Undervisningen er som udgangspunkt børnefri, men vi forsøger afhængigt af emnerne at inkludere forældre, som ikke har pasningsmuligheder, således at børn kan deltage til hyggeaftenerne.

Vores program lyder som følger:

  • Tirsdag fra 18:00 – 20:00: undervisning for kvindelige konvertitter
  • Torsdag fra 18:30 – 20:00: undervisning for mandlige konvertitter

Ønsker du at tilmelde dig konvertitundervisningen, så skriv til os her